O vrhu "A" - 5. týden

Miminům je 5. týdnů a už to nejsou mimina, ale úplně dokonalí malí pejsci.

Jedí 4x denně z misky to, co jim ONA přichystá a pak si trochu cucnou ode mě. Samotné velké kojení připadá v úvahu jen brzo ráno, když ONA ještě spí. Pejsci spějí krásně celou noc, ale jen, co otevřou oči začnou hvízdat, vylezou z bedny a čůrají a kadí na podložky a na lino ve výběhu. Pokud ONA ihned nevstane a nezačne to uklízet, tak je katastrofa hotová do 5 minut. 7 hovínek a 7 loužiček rozšlapaných 28 tlapičkami, TO prostě nechceš. ON koupil stírací smeták s výměnným plyšovým hadrem a ten je stále v pohotovosti.

Když je hezky jsou pejsci ve výběhu. Já se jim trochu vyhýbám, hned jak mě vidí, věší se mi na cecíky. Lepší varianta: pejsci po dvojicích mimo výběh volně na zahradě nebo terase. To si s nimi hraju, nechám je lozit po hlavě i hřbetě, dělají si ze mě skluzavku a když se moc rozdovádí tak ne ně zavrčím nebo štěknu a to oni se hned přikrčí do trávy a dělají, že jsou neviditelní.

Aktualitou minulého týdne bylo, že ONA zrušila jedné rodině rezervaci na Alfréda. Zdálo se jí, že mají moc dětí (4) a v důsledku toho málo času na komunikaci, natož na Alfréda. Informace o volném pejskovi nebyla na Instagramu a Facebooku ani půl dne a už se ozval nový zájemce. ONA a ON ho vyhodnotili jako skvělého člověka pro Alfreda. Je to muž se srdcem otevřeným pro švýcarské honiče v našem klubu léta známý.

V pondělí jsme měli vzácnou oficiální návštěvu. Na pejsky se přijela podívat poradkyně chovu KCHŠH Bára Dančová. Bylo krásně, pejsky si pochvalovala a celé odpoledne se snažila fotit. ONA jí nosila a přidržovala štěňata a obě se u toho dost nadřely ale i nasmály. Udržet chvilenku pózující štěně je stejné jako udržet vodu v cedníku. Výběr z pořízených 500ti fotografií najdete na: https://dorotte.rajce.idnes.cz/CHS_Lanterna_Blu_-_lucernsky_honic/

Báře se pejsci moc líbili, chválila jim zbarvení, hlavy, ouška, ocásky bez zálomků, nůžkový zkus. Nejvíc se jí líbil Alfred a Annina. Té teď ON dal přezdívku „Sněžný leopard“, má totiž modrou úplně jinou něž mají ostatní štěňata.

Agatha – největší křikloun a „Písečná blecha“. ONA jí má pořád na klině. Blecha po ní skáče a žere jí vlasy a nos. Naskakuje jí na klín bez varování a rozeběhnu, zvláštní technikou.

Adelle – největší jedlík, účastník všech půtek, jako jediná spořádaně chodí čůrat a kadit na podložku.

Apolea – rezervovaný pozorovatel, co si nenechá nic líbit.

Amelia – červík s tváří anděla. ONA jí říkala Princezno, ale už ví, že to žádná princezna není.

Annina – „Sněžný leopard“ taky se účastní všech hlasitých rvaček, ale když ONA zařve „Dost“ tak stojí jako soška a tváří se nenápadně

Aron – většina sourozenců si ho vybírá k okusování, ale on se nevzdává a srdnatě se pouští do boje a pěkně u toho hudruje.

Alfred – Alfa samec, krásné stvoření, všem se líbí, všichni ho obdivují. Bacha abyste ho nerozmazlili! Všichni víme, že krásní muži jsou prevíti.

 

 

 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

O Kimovi

O podstatných čtyřech bodech

O vrhu "A" - 4. týden